Hatha Flow Yoga Lessen

Wat is Hatha Flow Yoga?

Hatha Yoga is de basis van alle fysieke yogavormen die er inmiddels bestaan. Bij Hatha Flow Yoga houd ik een zachte flow in de les, in een lage intensiteit. Adem en beweging worden gesynchroniseerd. Je leert in de lessen completer te ademen. Je werkt aan de juiste techniek en ‘alignment’ in de houdingen. Tijdens het beoefenen van de Asana’s  (houdingen) en Pranayama’s (ademtechnieken) observeer je met aandacht wat er in het lichaam gebeurd en word je gewaar van je eigen mogelijkheden en beperkingen. Je lichaamsbewustzijn groeit. Door bewust je adem te volgen ervaar je ruimte en leer je hoe je onnodige (spier)spanningen kunt loslaten. Zo leer je kracht te putten uit verborgen bronnen in je lichaam en herstelt je evenwicht.
Soms houden we een Asana (houding) langer vast en geven ruimte aan stilte in de poses zodat lichaam en geest de kans krijgen zich over te geven. Zachtheid en ontspanning kunnen dan ontstaan. De oefeningen leiden tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht en stimulering van de organen. Prettige bijwerkingen van de Asana’s zijn dat je steeds soepeler en krachtiger in je hele lichaam en geest wordt.

In mijn yogalessen ben ik op zoek naar innerlijke balans en eenheid van lichaam en geest met het doel dit mee te kunnen nemen in het dagelijks leven. Mijn lessen zijn perfect voor beginners en mensen met gemiddelde ervaring.

Yoga van lichaam en geestzuivering

‘Ha’ wijst op de zon of de pranische (vitale) kracht die het fysieke lichaam regelt en ‘tha’ duidt de maan of Chitta (mentale) kracht aan waardoor Hatha Yoga zorgt voor de ontwaking van de twee energieën die ons leven regeren. De technieken beschreven in Hatha Yoga harmoniseren en zuiveren de lichaamssystemen en zorgen voor een geconcentreerde geest.

Waar & wanneer?

Maandagavond 19:30 – 21:00: Amsterdam Oost, naast het Oosterpark en OLVG, € 10,- per les.
Dinsdagavond 19:30 – 20:45: Zeeburgereiland, Eef Kamerbeekstraat 1006, € 11,- per les.

Heb je een vraag of wil je je inschrijven?

of neem contact met mij op